علت سیاه شدن نقره چیست؟

شاید علت آن کیفیت نقره‌ی خریداری شده باشد، اما چنین نیست و باید گفت که نقره بخاطر همان درصد برنج یا مس که با آن ترکیب می‌شود، اسیدی بودن عرق بدن، در مجاورت قرارگرفتن هوا و یا برخورد با مواد شیمیایی مثل مواد آرایشی و یا بهداشتی و مواد اسیدی قوی مثل وایتکس، کدر می‌شود.

این امر طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد.

زیورالات نقره به شکل آبکاری رادیوم و طلا ، و نقره های بدون آبکاری در بازار خرید و فروش می شود.

یکی از خاصیتهای نقره اکسیده شدن در مجاورت هوا میباشد.

شاید برای شما پیش آمده وارد فروشگاهی شده اید و انگشتر یا دستبند یا زنجیر نقره خرید کرده اید و بعد از مدتی نقره شما تغییر رنگ داده و درخشندگی اولیه خود را از دست داده است.

اصلا نگران نباشید

یکی از خاصیتهای فلز نقره جذب عرق کثیف بدن می باشد، اصولا فلز نقره یک ضدعفونی کننده برای بدن محسوب می شود.

زنجیر نقره یا انگشتری  که خرید کردید نسبت به اسیدی بودن عرق بدن شما، دیر یا زود کمی کدرتر میشود.

و این خود مزیت محسوب میشود چرا که نقره ای که استفاده میکنید تا حدی به کمک بدن شما آمده است.

روش نگهداری نقره و استفاده مادام العمر از نقره بسیار ساده است:

  • برای حفظ و ثبات درخشنگی کلیه زیورآلات اعم از طلا و نقره میبایست از برخورد مستقیم مواد اسیدی مثل عطر و ادکلن به آنها خودداری کرد.
    به طور مثال هنگام استفاده از گردنبند یا سینه ریز ، ابتدا باید ادکلن را به بدن یا لباس اسپری کرده و سپس از گردنبند استفاده کرد.
  • همچنین بعد از استفاده طولانی مدت از زیورآلات ، با دستمال تمیز و نرم و مرطوب شده به آب ، جواهرات را تمیز کرده و در جعبه مخصوص خود قرار داد.
  • عرق بدن به علت اسیدی بودن اگر به طور طولانی مدت بر روی زیورآلات باقی بماند و پاک نشود باعث کم شدن درخشندگی طلاجات ، نقره جات می شود.
  • نکته ی جالبی که در خصوص زیورآلات نقره خود باید بدانید این است که: ریختن آب به طور مستقیم بر روی نقره نمی تواند اثر مخرب داشته باشد، بلکه رطوبت ناشی از تماس روزانه ی ما با آب است که می تواند سبب خرابی و آسیب دیدگی نقره شود. مواد شیمایی و آلودگی های موجود در آب می توانند سبب خوردگی نقره و از بین رفتن ظاهر درخشان و جذاب آن شوند. (قبل از حمام و یا استخر زیورآلات را در بیاورید و یا بعد از استحمام حتما آن ها را کامل خشک کنید که رطوبتی باقی نمونه.)
  • مواد شیمایی ای که در عطر ها، لوسیون ها و سایر مواد آرایشی و بهداشتی وجود دارند نیز به تدریج می توانند سبب زنگ زدگی و از بین رفتن نقره شوند. برای آنکه این مواد به زیورآلات محبوب شما آسیب کمتری وارد کنند، بهتر است قبل از پوشیدن آن ها از این مواد استفاده کنید و تا قبل از خشک شدن کامل آن ها بر روی پوست خود از پوشیدن زیورآلات نقره خود، اجتناب کنید.
  • بهتر است زیورآلات نقره خود را بر روی دراور، کشو و یا در کیف دستی خود و در مجاورت هوا رها نکنید. بهترین روش برای نگه داری از زیورآلات نقره، قرار دادن آن ها در کیسه هایی است که هوا و رطوبت را به داخل خود راه  ندهند تا بتوانند این زیورآلات را از زنگ زدگی حفظ کنند. همچنین سعی کنید که زیورآلات نقره خود را در کنار سایر زیورآلات دیگرتان نگه داری نکنید. این کار می تواند به مرور زمان سبب ایجاد آسیب هایی، مانند خراشیدگی و یا ضربه، بر روی زیورآلات نقره شما شوند. 

نکته مهم :

به این نکته توجه داشته باشید، نقره به خودی خود رنگی سفید دارد و منظور از سیاه شدن نقره در بین مردم، از دست دادن درخشندگی اولیه خود میباشد.

که طبق توضیحات به راحتی میتوان جواهرات نقره و طلا را تمیز و مثل روز اول براق کرد.

لطفا فراموش نشود که هر وسیله ای بعد از مدتی استفاده نیاز به تعمیر و نگهداری دارد.

حتی طلای سفید بعد از مدتی آبکاری خود را از دست داده و به رنگ واقعی خود یعنی رنگ زرد تغییر میکند.

زیرا فلز طلا زرد بوده و با آبکاری رادیوم به سفید تبدیل میشود و در واقع طلا به رنگ سفید اصلا وجود ندارد ولی بین عموم به طلای سفید شناخته شده است.

تصور کنید اتومبیل گران قیمتی خریداری کرده اید.

آیا میتوانید به طور دائم از آن استفاده کنید ؟

مطمئنا جواب منفی است.

حتی گران ترین اتومبیل هم بعد از مدتی مثل روز اول نو و تازه نیست و نیاز به تعمیر ، نگهداری و شستشو دارد.

زیورآلات هم به همین شکل بعد از مدتی استفاده نیاز به آبکاری و رسیدگی دارند تا دوباره مثل روز اول درخشان و زیبا شوند.